Lionel Messi, Instagram Hikâyesinden Bir Memecoin’i Paylaştı: Kripto Para Biriminin Değeri Kısa Sürede %400 Arttı!

Kripto para birimleri birkaç yıl öncesi kadar çok konuşulmasa da hâlâ oldukça popülerler. Bu nedenle de sürekli yeni kripto paralar karşımıza çıkıyor. Bu projeler, ünlü isimlerin de paylaşımlarına konuk olabiliyorlar.

Bunun son örneği efsanevi futbolcu Lionel Messi oldu. Messi, geçtiğimiz saatlerde Solana tabanlı kripto para birimi WaterCoin’ı (WATER) hikâyesinde paylaştı. Bu durum, kripto para biriminin uçmasına neden oldu.

%400 oranında arttı, sonra geri düştü

Lionel Messi’nin 504 milyon takipçili dev hesabından paylaştığı hikâye, kısa sürede gündem oldu. Bu paylaşıım, WATER’ın 3 saatlik sürede %400 civarı kadar artış göstermesine ve tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmasını sağladı.

Ancak kripto para birimi bunun ardından düşüşe geçti. WATER, bu haberin yazıldığı sıralarda 0,001025 dolardan işlem görüyor. Birkaç saat önce ulaşılan tüm zamanların en yüksek seviyesi ise 0,00146 dolar idi.

Ne bu WaterCoin?

WaterCoin, tahmin edebileceğiniz gibi bir şaka amaçlı çıkarılan “memecoin”lerden. Yakın zamanda çıkış yapan Solana tabanlı bir token olan proje, geliştiricilerinin aktardığına göre suyla ilgili konularda farkındalık yaratmak için oluşturulmuş. Amacı da gelecekte tam bir. “ekolojik coin” hâline gelmek.

WATER gibi memecoin’lerin çok ciddi riskler barındırdığını, yatırımcısına çok büyük kayıplar yaşatabileceğini kesinlikle unutulmaması. Böyle coin’lere yatırım yaparken kullanıcıların çok dikkatli olması gerekiyor.

Bu içeriğimiz bir yatırım tavsiyesi değildir.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir